Izleti i aktivnosti

Izleti i aktivnosti u Jablanici

Otkrijte povijesni grad Jablanicu

Jablanica, smještena u Bosni i Hercegovini, grad je bogate povijesti i prirodne ljepote. Poznata po Bitci na Neretvi u toku Drugog svjetskog rata, u Jablanici se nalazi memorijalni kompleks koji se sastoji od Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi“ i spomenika. Ključno povijesno mjesto je srušeni most preko rijeke Neretve, koji je igrao glavnu ulogu u bitci i stoji kao simbol otpora.

Smještena uz rijeku Neretvu, Jablanica nudi zadivljujuće krajolike i mogućnosti za aktivnosti na otvorenom poput planinarenja i ribolova. Grad je također poznat po svojoj ukusnoj pečenoj janjetini, što ga čini nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje povijesti, prirode i gastronomije.

Kajak ture u Jablanici

Doživite zadivljujuće pejzaže Jablanice na kajak turama. Veslajte kroz prekrasni kanjon Neretve, okruženi veličanstvenim vrhovima Prenja i Čvrsnice. Mirne vode umjetnog jezera Grabovica i Jablaničkog jezera, osiguravaju sigurnu i ugodnu avanturu.
Možete uživati u prekrasnim plažama, idealne za plivanje, pikniku i istraživanju netaknute prirode. Uzmite vremena za uživanje u kristalno čistoj vodi rijeke Neretve i veličanstvenim krajolicima. Skočite s litica, uživajte u poznatoj jablaničkoj janjetini i pijte svježu izvorsku vodu dok veslate kroz kanjon.

Doživite rafting na rijeci Neretvi

Bosna i Hercegovina, zemlja bogate kulturne baštine i zadivljujuće prirodne ljepote, ponosi se jednim od svojih najimpresivnijih pejzaža – rijekom Neretvom. Bilo da ste iskusni rafter ili početnik u potrazi za novom avanturom, rijeka Neretva nudi uzbudljiv dan pun doživljaja. Rijeka sadrži kombinaciju brzaca i mirnih dijelova, pružajući adrenalin za iskusne raftere i pristupačnost za početnike. Uz iskusne vodiče koji osiguravaju svu potrebnu opremu i upute, rafting na rijeci Neretvi je sigurno, ugodno i nezaboravno iskustvo.

Doživite Jablaničko jezero sa splav turama

Otkrijte raj na Jablaničkom jezeru s našim turama na tradicionalnim splavovima! Uživajte u zadivljujućim pejzažima, lokalnim delicijama i kristalno čistim vodama. Kupajte se, sunčajte i istražujte skrivene kutke na sigurnoj, opuštajućoj avanturi. Iznajmite splav za jedinstven način uživanja u jezeru.

Otkrijte Titov bunker u Konjicu

Skriven u slikovitom krajoliku Bosne i Hercegovine, Titov Bunker predstavlja fascinantnu ostavštinu moderne povijesti. Ova tajna podzemna baza, izgrađena tokom Hladnog rata, bila je namijenjena zaštiti jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita u slučaju nuklearnog napada. Posjetitelji mogu istražiti prostrane tunele i prostorije, uključujući predsjednički apartman i komunikacijski centar, ispunjene povijesnim artefaktima. Posjet Titovom Bunkeru nudi jedinstven uvid u povijest Hladnog rata.

Istražite Park Prirode Blidinje

Park Prirode Blidinje, smješten unutar veličanstvenih planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, pravi je dragulj prirodne ljepote i bioraznolikosti. Park je poznat po svojim netaknutim krajolicima, jezeru, raznolikoj flori i fauni te kulturnim baštinama.

Otkrijte šarm Mostara

Mostar, slikovit grad u Bosni i Hercegovini, poznat je po ikoničnom Starom mostu i bogatoj arhitekturi i istoriji. Prošetajte ulicama i kaldrmom Starog grada, pokraj tradicionalnih trgovina i starih zanata. Istražite povijesne džamije i uživajte u panoramskom pogledu. Kombinacija kulturnog bogatstva i prirodne ljepote čini Mostar očaravajućom destinacijom.

Posjetite Blagaj

Blagaj, povijesno mjesto u Bosni i Hercegovini, poznato je po svojoj zadivljujućoj prirodnoj i arhitektonskoj baštini. Smješteno na izvoru rijeke Bune, Blagaj se može pohvaliti mističnom derviškom tekijom, izgrađenom 1520. godine s elementima osmanske arhitekture. Blagaj nudi zadivljujuće poglede na obližnju Blagajsku tvrđavu i slikoviti krajolik rijeke. Blagaj je spoj bogate povijesti, kulturnog značaja i prirodne ljepote, što ga čini nezaobilaznom destinacijom.

Doživite duhovni mir Međugorja

Međugorje, poznato hodočasničko mjesto u Bosni i Hercegovini, privlači milijune posjetitelja svake godine. Poznato po ukazanjima Djevice Marije od 1981. godine, nudi duboko duhovno iskustvo. Ključna mjesta uključuju Crkvu svetog Jakova i Brdo ukazanja, gdje se hodočasnici okupljaju na molitvu i razmišljanje. Mirna atmosfera i snažan osjećaj zajedništva čine Međugorje jedinstvenom i inspirativnom destinacijom.

Istražite predivne slapove Kravice

Slapovi Kravice, smješteni na rijeci Trebižat u Bosni i Hercegovini, prirodno su čudo i popularna turistička destinacija. Vodopadi se obrušavaju s visine od 25 metara, stvarajući zadivljujući prizor okružen bujnim zelenilom. Posjetitelji mogu plivati u bistrim, osvježavajućim vodama, uživati u pikniku i istraživati slikovite staze. Slapovi Kravice nude savršen spoj prirodne ljepote i avanture na otvorenom.

Posjetite Hajdučka Vrata

Park Prirode Blidinje je dom poznate geomorfološke tvorevine Hajdučka Vrata, poznate i kao Mijatov prolaz. Ova ikonična destinacija je nezaobilazna za planinare, nudeći jedinstven prirodni kameni prsten oblikovan planinskim uvjetima. Stoljećima vjetrovi prolaze kroz ovaj kameni luk, stvarajući zadivljujući prirodni fenomen.

Prevoz i aerodromski transfer

Za naše goste možemo organizovati razne izlete i prevoz do željenih okolnih destinacija, turističkih atrakcija i znamenitosti. Također, u svojoj ponudi imamo i aerodromski transfer iz  Sarajeva, Mostara i Splita do Jablanice, kao i transfere iz Jablanice prema ova tri aerodroma.

Sala za svečanosti

Za vaše najradosnije životne trenutke i svečanosti tu je sala koja ima kapacitet od 400 mjesta. Uz najmodernije ozvučenje učiniti ćemo da stvarate samo najljepše uspomene.

Kontakt podaci

Omladinsko šetalište 1
88420 Jablanica, Bosna i Hercegovina

+387 36 757 000

info@hotelpark-jablanica.com