Hotel Park

Naša priča

Idealno mjesto susreta i odmora

Rekonstruisan i rebrendiran u 2024. godini, u svom sadržaju hotel nudi komforan smještaj, otvoreni i zatvoreni a la carte restoran, vinoteku, gradsku kafanu koja je spojena sa velikom terasom prema gradskom parku, wellness & spa centar sa zatvorenim unutrašnjim bazenom, salu za svečanosti i kongresni centar. Zbog izvrsne lokacije, PARK hotel & spa odlična je polazna tačka za odlazak na izlet ili posjet nekoj od obližnjih turističkih atrakcija.

Za druženja, poslovne susrete, kratki predah ili duži odmor – hotel nudi brojne mogućnosti za svoje goste. Hotel posjeduje i punjače za električne automobile.

Historija hotela

Hotel je izgrađen 1975. godine, a otvoren davne 1978. Tada je djelovao pod imenom hotel ”Jablanica”.

Povratak u historiju kaže da je počasni gost hotela bio nakadašanji jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito, koji je Jablanicu posjetio 1978. godine i to povodom otvaranja muzeja ‘’Bitka za ranjenike na Neretvi’’. 

Od tada,  hotel je postao centar svih bitnih događanja u Jablanici i unaprijedio je kulturu gradskog života. Još u to vrijeme u svom poslovanju je nudio širok spektar sadržaja, od đačkih ekskurzija do poslovnog turizma.

PARK HOTEL & SPA hotel sa 4 zvjezdice

Sobe su moderno opremljene i umjetnički dizajnirane. Udoban smještaj, tiha i mirna atmosfera omogućava prijatan odmor i neometano obavljanje poslovnih obaveza.

Svaka soba na raspolaganju ima kupatilo sa tuš kabinom, kozmetiku za ličnu upotrebu, fen za kosu, papuče, francuski ležaj, LCD TV sa mnoštvom domaćih i stranih kanala, klimu sa individualnim daljinskim podešavanjem, minibar, prozore sa zvučnom izolacijom i besplatan WiFi.

Hotel posjeduje i dva prostrana apartmana. Svi apartmani pored kupatila imaju i dodatni toalet. U okviru hotelske ponude nudimo usluge bed and breakfast (noćenje s doručkom), half  board (polupansion) i  full board (puni pansion).

RESTORAN PARK

PARK HOTEL & SPA posjeduje izvanredan a la carte restoran, vinoteku i gradsku kafanu koja je spojena sa velikom terasom prema gradskom parku.

LUKSUZNE SOBE I APARTMANI

U svom smještajnom kapacitetu PARK HOTEL & SPA za svoje goste na raspolaganju ima luksuzno opremljene sobe i apartmane.

GRADSKA KAFANA

Gradska kafana je mjesto koje je pravi primjer ravnoteže između ugodnog i funkcionalnog. Uživajte uz razgovore u ugodnom ambijentu.

WELLNESS & SPA

Za opuštanje, naši gosti imaju na raspolaganju korištenje unutarnjeg bazena s dijelom u kojem se nalaze masažeri, finska sauna…

SALA ZA SVEČANOSTI

Za vaše najradosnije životne trenutke i svečanosti tu je sala koja ima kapacitet od 400 mjesta. Uz najmodernije ozvučenje učiniti ćemo da stvarate samo najljepše uspomene.

VINOTEKA vrhunskih VINA

Svaka čaša sa sobom nosi priču hercegovačkih vinograda i sunčanih dana, pretvarajući obične trenutke u nezaboravne uspomene.

Idealno mjesto za turiste

Izvrsna lokacija

Objekat ima izvrsnu lokaciju, obzirom da se nalazi na granici gradskog parka i u kontakt je zoni sa magistralnim putem M17, što ga čini poželjnim odredištem za turiste. Hotel nudi dovoljno razloga da se turisti zadrže u njemu, ali  i  u Jablanici.

Idealno je mjesto za turistički predah, pojesti ukusan ručak ili večeru, obići neku od lokalnih znamenitosti ili pak za duži odmor.  S velikim terasama orijentisanim na gradski park, hotel je odlično mjesto za druženja i ugodan boravak u bilo kojem dijelu dana.

0%
ZADOVOLJSTVO GOSTIJU
0+
Seminara godišnje
0+
Noćenja godišnje
0+
Sunčanih dana

Obratite nam se s povjerenjem

Ukoliko želite saznati više o smještaju ili opcijama rezervacije, molimo da nam se javite.
Kontakt podaci

Omladinsko šetalište 1
88420 Jablanica, Bosna i Hercegovina

+387 36 757 000

info@hotelpark-jablanica.com