PARK hotel & spa vraća turizam u grad

Novi početak za Jablanicu – PARK hotel & spa vraća turizam u grad

Jablanica ima čast da korača novim turističkim stazama, jer je u ovom hercegovačkom gradu otvoren redizajniran hotel PARK HOTEL & SPA.

PARK HOTEL & SPA je svoja vrata otvorio pod novim imenom i s novim vlasnikom. Na oduševljenje lokalne zajednice ali i prisutnih zvanica, redizajniran hotel je i zvanično počeo sa radom.

Tako, već sada svi posjetitelji mogu uživati u potpuno novim sadržajima koje nudi redizajniran objekat. Riječ je o pravom gradskom hotelu, koji je u potpunosti integrisan u život stanovnika Jablanice.

Hotel svojim gostima nudi veći broj soba i apartmana, konferencijske dvorane, malu kafeteriju za brzu kaficu, restoran, gradsku kafanu za duža sjedenja i vinoteku za druženja. Upotpunjen je i spa zonom, te turističkom agencijom.

 

Turizam visoko na listi prioriteta

Upravo je turizam jedan od razloga koji je motivirao menadžment firme ”Babić” d.o.o da napravi sasvim novu pozitivnu priču u Jablanici.

”Jablanica neće više biti samo usputna stanica i ‘stop’ mjesto za pojesti naše poznato meso. Nudimo dovoljno razloga da se turisti zadrže u našem hotelu i Jablanici, ali i da naši sugrađani imaju svoje gradsko mjesto sastanaka i druženja. Sretni smo jer smo ugostili prve inostrane goste u obnovljenom objektu, a sigurni smo da je to samo početak ove turističke priče ”, rečeno je iz menadžmenta ”Babić” d.o.o.

Da bi PARK HOTEL & SPA ostao urezan u sjećanje svim posjetiocima, vrijedni tim arhitekata je posebno brinuo o interijeru. Tako su gradski park i hotel uvezani u jedinstvenu cjelinu, te su elementi parka prenešeni na interijer.

Jablanica – savršeno mjesto za odmor

Rekonstruisan objekat je odlična polazna tačka za posjetiti Muzej ”Bitka za ranjenike na Neretvi” ili otići do Parka prirode ”Blidinje”. Okružena planinama Prenj i Čvrsnica, te jezerima Jablaničko i Grabovičko – Jablanicu čini savršenim mjestom za odmor.

Takvo mjesto za odmor, moguće je unapređivati samo sa domaćim ljudskim resursima, mišljenja je nova vlasnička struktura.

Lokalna priča s domaćim ljudskim resursima

”Potpunim rebrendiranjem, te proširenjem kapaciteta i sadržaja, Jablanici vraćamo kapitalni objekat za ovu lokalnu zajednicu. No, bez domaćih ljudskih resursa ne može se graditi uspješna lokalna priča. Zato su nam ljudi posebno bitni i njihov doprinos razvoju našeg grada, jer Jablanica može biti i biće poželjno mjesto za život”, poručili su iz menadžmenta firme ”Babić” d.o.o.

Podsjećamo,  nekadašnji jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito bio  je na otvorenju hotela davne 1978. godine.  Od tada,  hotel je postao centar svih bitnih događanja u Jablanici i unaprijedio je kulturu gradskog života.

”Jablanica uskoro počinje pričati neke nove sjajne turističke priče, a PARK HOTEL & SPA je početak toga. Ovo ponovno otvorenje je naš doprinos početku razvoja kvalitetnijeg življenja u našem gradu”, kazao je predsjednik Uprave ”Babić” d.o.o.